REFERANSER
Skriv inn undertittel her

Tidligere arbeid

FOTO

Klikk her for å begynne å skrive. Ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem.

Klikk her for å begynne å skrive. Vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit.

Klikk her for å begynne å skrive. Ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam.

TEKST

Klikk her for å begynne å skrive. Ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem.

Klikk her for å begynne å skrive. Vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit.

Klikk her for å begynne å skrive. Ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure.

Anmeldelser

Inger-Lise Finstad

Reportasjeleder i Norsk Ukeblad, og min nærmeste oppdragsgiver

"Bjørg har gjennom mange år vært en av Norsk Ukeblads frilansere. Hun har fortrinnsvis fotografert, men hun behersker også skrivingen. Bjørg kommer lett i kontakt med dem hun møter og hun har en egen evne til å se detaljer. Det hun observerer, er hun god til å referere, både i ord og bilder. Bjørg er lett å samarbeide med og går opp i oppgavene med liv og sjel."

Mai Eckhoff Morseth

Frilansjournalist og -redaktør, blogger, samarbeidspartner og tidligere oppdragsgiver hos KK


Bjørg Hexeberg er utstyrt med en egen form for nysgjerrighet. Hun er nysgjerrig på mennesker, nysgjerrig på naturen, nysgjerrig på fenomener. Bjørg er en som alltid spør hvorfor. Det hun ser, har hun en fantastisk evne til å formidle. Ordene hennes blir til smaker og lukter og inntrykk du selv kan kjenne. Ikke minst er Bjørg en som VÅGER. Fordi hun tenker annerledes og stiller spørsmål, er hun alltid i bevegelse, alltid åpen for at verden og livet kan utvikle seg. Gi Bjørg sjansen til å åpne en ny dør, så hun kan fortelle oss mer! 

Wenche Fuglseth Spjelkavik

intervjuet om tapet av sønnen Morten.


Artikkel for Norsk Ukeblad og Hemmets Journal. Tekst og foto.

"Bjørg Hexeberg laget et intervju med meg i april 2018 for publisering i Norsk Ukeblad og Hemmets Journal (Sverige). Hun møtte meg med en svært rolig og profesjonell fremtreden både under intervjuet og fotografe- ringen. I tillegg var hun empatisk og utstrålte et smittende humør. Jeg opplevde henne som behagelig og varm under hele intervjuet. I ettertid holdt hun meg oppdatert med både vinkling og sluttresultat, som forøvrig ble svært bra. Jeg har i den senere tid blitt intervjuet en del ganger i diverse media, og kan trygt si at Bjørg var den mest profesjonelle, og den jeg følte meg mest trygg med. 

På grunn av dette kan jeg trygt anbefale Bjørg Hexeberg til fremtidige oppdragsgivere."

Karianne Braathen

Ansvarlig redaktør for dipr.

Tidigere politisk redaktør i Drammens Tidende og  redaksjonssjef Norsk Ukeblad.


"Bjørg og jeg hadde tett kontakt i de to årene (2011-2013) jeg var redaksjonssjef i Norsk Ukeblad. Min jobb var å utvikle reportasjene i bladet med vekt på fortellende journalistikk. Bjørg var opprinnelig en av bladets hyppigst benyttede frilansfotografer, en populær sådan. Ikke bare tok hun gode og nære bilder, hun var kjent som et nydelig menneske å ha med på jobb fordi hun var flink med intervjuobjektene. Bjørg fikk dem til å slappe av og gi av seg selv. Etter hvert ymtet Bjørg frempå om at hun hadde lyst til å prøve å skrive tekstene selv også, noe jeg umiddelbart var positiv til. Jeg opplevde at Bjørg hadde en rivende utvikling som skrivende reporter. Hun var en drøm å samarbeide med; svært motivert og en som jobbet godt med stoffet. Som reportasjeleder er jeg vant til at det kan være vanskelig å motivere journalister til å gjøre store endringer i tekstene sine. Bjørg hadde en sterk drivkraft, hun ville utvikle seg. Og det gjorde hun. I den siste perioden min som reportasjeleder i NU, leverte Bjørg flere av de beste reportasjene. Og selv om jeg ikke har fulgt henne tett den siste tiden, er jeg helt sikker på at hun vil være en god, ivrig og positiv kraft. 

Mari-Mette Graff

intervjuet om mobbing, psykisk helse og kropp.

Artikkel for Norsk Ukeblad. Tekst og foto. 

"Bjørg møtte meg med dyp respekt og en genuin nysgjerrighet på hvem jeg er, hva jeg har opplevd og hvilke livserfaringer det har gitt meg. Bjørg formidler med sans for detaljer samtidig som hun beholder overblikket. Jeg opplevde Bjørg som i særklasse etterrettelig og ryddig. Å snakke om noe så personlig som kropp, mat, valg, psyke og selvbilde krever tillit, den etablerte Bjørg alt før vi møttes gjennom måten hun tok kontakt og møtte meg på. 

Forfatter Dr. Techn. Petter Fergestad

for forlaget Papermoon


Fotografering, bokbad, intervju

"Jeg har hatt gleden av å bli intervjuet, bokbadet og fotografert av Bjørg Hexeberg. Både som intervjuer, fo- tograf og arrangør av bokbadet gjorde hun en utmerket jobb. Hun er sjarmerende, kunnskapsrik og effektiv, og har et godt nettverk i mediebransjen. Hennes innsats var en viktig del av den mosaikken som førte til at min debutroman, Armageddon-algoritmen, havnet på bestselgerlistene i 2017. Bildene hun tok var av høy kvalitet, og de dukker stadig opp på nettet. Bjørg Hexeberg har et vinnende vesen som gjør at hun får god kontakt og skaper god stemning mellom folk. Jeg kan trygt anbefale henne til fremtidige arbeidsgivere." 

Christin Lund

Journalist i Norsk Ukeblad

"Jeg er journalist i Norsk Ukeblad på 24. året, og har hatt og har stor glede av å ha med meg Bjørg Hexeberg på jobb. Vi har samarbeidet mye de siste 10 årene. For meg er det helt avgjørende å ha med rett fotograf, både kunnskapsmessig og menneskelig, for å lage en god sak. Jeg formidler menneskers vanskeligste og sterkeste historier, det kreves å være et empatisk medmenneske, og å være en god menneskekjenner, samt å evne å få mennesker til å tørre å fortelle historien sin. Med Bjørg på laget vet jeg at det vil gå bra. Hun har disse kvalitetene og får folk til å føle seg vel. Hun deltar på en god måte i intervjuene og er kreativ og nøyaktig med bildene. De leveres alltid til tiden - og er av ypperste kvalitet. Hun har også levert strålende saker der hun i tillegg til å fotografere, skriver selv."

Kristine Storli Henningsen

Forfatter, forlegger, blogger og rektor ved Forfatterskolen  


Fotografering for Norsk Ukeblad, samt oppdrag for henne senere


"Det var trygt og fint å møte Bjørg som fotograf. Hun er ytterst profesjonell og tar bilder av høy kvalitet. Som menneske opplevde jeg henne som åpen og varm. Hun tåler alvoret, lytter med interesse og deler gjerne av egen erfaring. Samtidig er hun ikke redd for å bruke humor for å få opp stemningen. Slik skaper hun et trygt, åpent og levende miljø rundt seg, som jeg vil tro støtter både journalisten og intervjuobjektet. Bjørg evner å få med seg nære, intime bilder - i flere situasjoner - uten at det et øyeblikk oppleves invaderende. Hun er respektfull og har antennene ute. Da jeg startet eget forlag benyttet vi henne som fotograf til forfatterportrettene av vår første debutant, kvalitetsbilder som siden har vært mye brukt i ulike medier." 

Lise Askvik

Fotografering for Norsk Ukeblad, og senere som kollega


Jeg har møtt Bjørg Hexeberg ved flere anledninger, først som intervjuobjekt / fotoobjekt og senere som kollega på jobb. Det har alltid vært en udelt fryd å jobbe med Bjørg. Hun er rask, nøyaktig, dyktig og i tillegg svært hyggelig å samarbeide med, både som fotograf og som kollega. Bjørg Hexeberg er i tillegg fleksibel og tilpasningsdyktig. Jeg har sett henne gjøre svært krevende og godt arbeid under vanskelige kår. Jeg er imponert! 

Hanne Borgen Vassnes 

Frilansjournalist


"Som fotograf er Bjørg en som alltid får fram det beste i folk. Måten hun snakker med folk og møter mennesker, gjør at de føler seg vel og har en god opplevelse. Kontakten hun får med mennesker hun møter, gjør at hun får tak i historier og sider ved folks personlighet som andre går glipp av. Ved å være den hun er og til- nærme seg mennesker på den måten hun gjør, kan hun spørre om ting andre aldri ville drømt om å ta opp. Denne innsikten i menneskers personlighet og historier klarer hun å formidle i det hun skriver. På samme måte klarer hun å la sin egen personlighet komme igjennom når hun skriver historier fra sitt eget liv i forbindelse med sin blogg." 

Hanne-Mari Eide Bennett 

Redaksjonssjef Salaby, Gyldendal Forlag 


Bjørg skriver omtrent som hun tar bilder. Nært, ekte og varmt. Det er alltid noe godt for følelsene der, og det er aldri uten noe godt for tankene.

Vibeke Montero

Frilansjournalist og -fotograf og blogger på bortebest.no og influens.no


Vi ønsket å ha med bloggen til Bjørg i voksensatsingen Influens fordi tekstene hennes er nære og ærlige. Bjørg har en helt egen evne til å formidle de nære historiene - de som huskes lenge etter at man er ferdig å lese. Bjørg tar aldri snarveier - hverken når det gjelder tekst eller bilder, og hun har en tydelig og troverdig formidlingsevne som gjør at hun kommuniserer særdeles godt med vår voksne målgruppe.